Благородната кауза на Animal Rescue Sofia

Здравейте, приятели!
Днес искам да споделя с вас една кауза, която подкрепям от месец и всеки ден следя с огромен ентусиазъм. Става дума за втория по големина приют за бездомни кучета в България и единствен за София - приют Богров. Този приют се ръководи от Animal Rescue Sofia. Това е малка нестопанска и неправителствена фондация. Не знам как, но за три години тези хора са успели да задомят над 2400 кучета и да кастрират близо 5500 безплатно. Наскоро бях прочела статия където се казвало, че общината била поемала медицинските разходи за приюта. Да, да, ама друг път! ARS продължава работата си само и единствено благодарение на даренията, които се правят от хора, готови да дадат колкото могат за да продължи да действа приюта.

Повечето кучета на улицата са били някога домашни кучета. Самата аз имам куче и ми е много трудно да си представя, дори да си помисля, че някога бих могла да захвърля на улицата тази мила душица. Трудно ми е да си представя живота без нея. Ако зависи от мен бих осиновила няколко кучета, но моето куче е много ревниво и това ще е проблем.
Но да се върна обратно към заглавието на този пост.
Приют Богров е пред затваряне, приятели. На 15 декември ще го затворят. Ръководителите на ARS правят всичко възможно за да не останат кучетата на улицата. Намерили са нова ферма, но цената й е 210 000 евро. Остава 1 месец докато затворят приюта.
Но ние можем да помогнем. Със СМС, с пари по банковата сметка, с участие в благотворителните мероприятия, които се организират тези дни за да помогнем на приюта.
Възможности да поемем инициативи има много - благотворителните концерти, които минаха и които предстоят, благотворителните базари. 60K ще удвоят всеки един лев дарен по сметката за ARS - Стани ангел-хранител, участвай в чудото на 60K. Това е просто страхотно от тяхна страна. Лично аз пращам всеки път, когато имам възможност СМС. Също така при всеки възможен момент споделям на стената си предстоящите събития, на които ще се събират дарения за новия приют. Следя всеки ден как напредват ARS.
Знам, че с общи усилия можем да им помогнем да продължат чудесната си работа и да намерят нови домове за всички мили четирикраки ангелчета.
Проблемът с бездомните кучета няма да се реши от само себе си. Трябва да поемем нещата в свои ръце. Можем да помогнем да съберат необходимите средства за нов приют, а в същото време можем да намерим и нови домове за всички кучета, да спасим другите от улицата. Стига да искаме можем
Посетете сайта на Animal Rescue Sofia и се запознайте с екипа им, разгледайте профила им във Facebook и вижте предстоящите благотворителни кампании. Отидете до приюта и вземете участие във дневните разходки на кучетата. А ако също като мен не сте от София и не можете да посетите мероприятията им, преведете някоя малка сума по банковата сметка или дори най-простото - пратете СМС.
"Величието на една нация може да се прецени по начина, по който тя се отнася към животните." - Махатма Ганди

Коментари

Популярни публикации от този блог

300: Възходът на една империя!

Диагноза: СЕКСИ! ревю/ I Feel Pretty review

Престъпленията на Гриндевалд - Ефекти и Разочарование