Вкусни бананови палачинки

Здравейте, вкусотийки мои!

Както се подразбира започвам седмицата с един вкусен пост.
Едно от желанията ми от списъка "50 неща, които искам да направя!" беше да усъвършенствам готварските си способности. И понеже от скоро имаме нова готварска печка реших да започна с нещо не много сложно и в същото време здравословно, а именно бананови палачинки.
Ето и какво ни е необходимо:
2 яйца
1 банан
1 ванилия или същото количество канела (по избор)
кокосови стърготини

Банана се нарязва на тънки кръгчета и се прави на пюре, като го намачквате с вилицата (малко по-трудничко е, но не и невъзможно). Ако имате пасатор или блендер е още по-добре. След това добавяте и яйцата и бъркате, докато се получи хомогенна смес.Добавяте ванилията (канелата) и кокосовите стърготини и пак разбърквате хубаво. Всичко е въпрос на вкус.
За приготвянето им използвате тефлонов тиган. И също като при нашенските традиционни палачинки размазвате съвсем малко олио (може и с марля и с тампон за отстраняване на грим). Препоръчвам да правите палачинките с големината на чинийка за чаша кафе. Ако са по-големи ще се разкъсат при обръщането.


Може да ги гарнирате както си поискате -  с мед, мармалад или плодово сладко. Аз си ги хапнах със сладко от малини. Извинявайте, че моите се получиха малко прегорели, но пък се оказаха много вкусни. Е, не са нашенските, които са далеч по-добри, но като се има предвид, че това са диетични палачинки се получиха много добре. Дори сестра ми ги хареса, което много ме зарадва, защото тя самата е много добра кулинарка.


Количеството стига колкото да се нахранят двама души или по-точно казано две жени. Ако е мъж май ще погълне цялото количество, че и повече. :)
Препоръчвам ви да си ги приготвите в къщи и ако ви се усладят, моля пишете ми.
Също така ако имате друга подобна рецепта, ще се радвам да я споделите с мен.
Усмихната седмица Ви пожелавам!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Диагноза: СЕКСИ! ревю/ I Feel Pretty review

300: Възходът на една империя!

Престъпленията на Гриндевалд - Ефекти и Разочарование