НЕСЛОМЕН - Ако издържа, ще успея!

Докато светът очакваше и въздишаше по "феномена" "50 нюанса сиво", аз очаквах в последния един месец филмът "НЕСЛОМЕН" на Анджелина Джоли.
"НЕСЛОМЕН" разказва историята на олимпийския състезател на дълги разстояния и оцелял от Втората Световна война, Луи Замперини (изигран от Джак О'Конъл). За първи път разбрах за Луи Замперини през август 2014г. Всяка година (ако не греша) по Animal Planet август месец е месец на акулите и почти всяко едно предаване е за тях. Едно от тези предавания разказваше за тези 46 дни в Тихия океан, където Луи и още двама негови другари се носят на една спасителна лодка, след като са били свалени от вражески самолет и се опитват да оцелеят за следващия ден, непрестанно нащрек да не ги изядат акулите и в очакване да се появи кораб и да ги спасят. Запасите им са ограничени, вярата им е разклатена, но не и тази на Луи. Той твърдо вярва: If I can take it, I can make it! (Ако издържа, ще успея!)
Когато видях трейлъра се надявах филмът да се прожектира и в България. Защото, сещате се, че българските кино салони доста често преценят да лишат българската публика от възможността да се наслади на някой великолепен филм поради не знам си какви причини.
Обратно към "НЕСЛОМЕН".
Филмът по Animal Planet се концентрираше само върху 46-те дни в Тихия Океан с "приветливите" акули за компания. Тук се проследява всяко едно препятствие, през което Луи е преминал. Всеки един враг, срещу когото е бил принуден да се отбранява - хулиганите в училище, акулите, гладът, жаждата, японските офицери и най-вече изкушението да се откаже, да спре да вярва.
Анджелина Джоли през последните години се изявява предимно като режисьор и по мое мнение се справя много добре. Най-вече ми харесва това, че филмите й са предимно по реални събития. Напомня ми на Клийнт Ийстууд - от актьор се трансформира в режисьор.
И ако днешните подрастващи момичета и незадоволени домакини си мечтаят за повече мъже като Крисчън Грей, една фантазия, то аз мечтая да се намират и днес и за в бъдеще повече личности като Луи Замперини, с несломим дух и воля за живот.
Препоръчвам да отидете да гледате "НЕСЛОМЕН". Може дори да намерите онази малка искрица в себе си и да повярвате, че ако издържите ще се справите с всяка една трудност.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Диагноза: СЕКСИ! ревю/ I Feel Pretty review

Престъпленията на Гриндевалд - Ефекти и Разочарование

300: Възходът на една империя!