CHAPPIE - един по-човечен робот

Чапи е може би най-сладкият робот, който съм гледала на голям и малък екран.
От създаването на компютъра насам, компютърните специалисти се стремят към непрестанно усъвършенстване. Същото се отнася и за Дион Уилсън (Дев Пател от "Беднякът-милионер"). Той е признат навсякъде в компютърен специалист и иноватор. Неговите роботи-скаути улесняват безкрайно много работата на полицаите в Йоханесбург, Южна Африка и престъпността значително е намаляла. Дион е доволен от постиженията си, но според него винаги може и още. Предстои следващата, може би най-голяма, стъпка - създаването на изкуствен интелект. Усилията му се увенчават с успех. Така се появява Чапи - робот, способен да мисли и чувства, който има собствено съзнание и се приема за истински. Като едно малко дете му предстои да опознае, заобикалящия го свят. Сега Чапи трябва да се научи да разграничава добро от зло и  да намери своето собствено място в света на хората.
Когато за първи път гледах трейлъра на "CHAPPIE" си казах: "ОК, поредния филм за мислещи машини. Нищо ново. Недей да имаш големи очаквания." В рекламата се споменаваше за "последната надежда на човечеството". Е, не мисля, че човешкия вид беше под заплаха в този филм. По-скоро милият и наивен Чапи трябва да открие себе си и да израсне като личност.
Актьорският състав е много добър, но някак образите не са впечатляващи. Да, имаме Хю Джакмaн и Сигорни Уивър, но по мое мнение се наблягаше повече на Die Antwoord - семейството на Чапи. Дори и имената им си бяха тяхните - Нинджа и Йоланди.
Музиката също беше на Die Antwoord и за да съм честна пасваше идеално на образа на Чапи.
Филмът имаше като цяло един социален подтекст, но по мое мнение си беше и голяма реклама на Die Antwoord.
В заключение: "CHAPPIE" не е следващият касов филм за изкуствения интелект, но е приятен за гледане. Дори на един или два момента успя да ме разчувства. Няма как да не харесате този сладък робот. Но все пак филмът не е уникален.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Диагноза: СЕКСИ! ревю/ I Feel Pretty review

300: Възходът на една империя!

Престъпленията на Гриндевалд - Ефекти и Разочарование