Мъжът от U.N.C.L.E. - идеалния филм за компания

От известно време този филм ми беше грабнал вниманието, а и в добавка из интернет плъзнаха много положителни отзиви за него, така че се реших да отида да го гледам на кино.
Америка и Русия (СССР по старо му) водят Студена война. Всяка една от двете държави се опитва да бъде най-добра във всичко, да е по-напреднала в науката, оръжията и т.н. В един момент за да предотвратят създаването на ново атомно оръжие и най-вероятно началото на Трета Световна война те трябва да се обединят и да работят заедно. Това не се нрави кой знае колко на най-добрите им тайни агенти - Наполеон Соло от ЦРУ (Хенри Кавил) и Илия Курякин от КГБ (Арми Хамър). Двамата са пълни противоположности както визуално, така и в методите си на работа.
Това, което ми хареса във филма, беше че са наблегнали доста на самия сюжет, а не толкова на специални ефекти или на костюми. Има екшън, има и хумор (без излишна вулгарност). Хареса ми и актьорската игра. Харесах Хенри Кавил в Супермен, но тук ми харесва много, много повече. А Арми Хамър е определено сред новите ми любимци. Само по едно време немския акцент на Алисия Викандер се изгуби (героинята й все пак е от Източна Германия), но смятам, че е многообещаваща актриса.
На Гай Ричи му стана май запазена марка да направи 1-2 добри филма, после някой нескопосан, изчезва за известно време и се завръща с нов много по-добър филм. Предполагам, че просто такава е творческата му натура.
Като изключим някои дребни грешки, филмът е добър. Намирам го за забавен и грабващ вниманието. А и доколкото разбрах е базиран на едноименен сериал от средата на 60-те години на 20в. Препоръчвам ви да отидете да го гледате с приятел/и. Определено това е филм за компанията.

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

300: Възходът на една империя!

Диагноза: СЕКСИ! ревю/ I Feel Pretty review

Престъпленията на Гриндевалд - Ефекти и Разочарование